Køges bydele - historie og nutid smelter sammen

Køge har flere spændende bydele, hvor du tydeligt kan se og opleve den udvikling Køge har gennemgået gennem tiden.
Tag ud og oplev Køge - hent et kort her

Bymidten - den gamle bydel

Bymidten er den ældste del af købstaden Køge. Byen fik sine købstadsprivilegier i 1288. Det er i denne del af Køge, hvor du finder Køges fine, flerfarvede bindingsværkshuse – heriblandt Danmarks ældste daterede bindingsværkshus fra 1527. Det er også her, at du kan kigge ind i snirklede gårde, som ligger som historiske oaser rundt om i bymidten. Bymidten gemmer på mange hyggelige restauranter, lækre butikker og spændende specialbutikker.

Strædet

Lige op ad bymidten ligger Rådhusstræde. Et helt nyt butiksområde fra 2017 bygget i moderne arkitektur, men holdt i en stil med respekt for den historiske bydel. Her kan du besøge de mange butikker, som ligger side om side i strædet, eller du kan nyde udsigten over Køge fra en af taghaverne, som alle har adgang til.

Torvebyerne

Bydelen Torvebyen er opført i 2009-10 og er en af Køges nyere bydele med lejligheder og huse i flere plan. Bydelen ligger kun et stenkast fra Køge Torv. Lejlighederne er holdt i hvide farver, mens husene er malet i varme farver, som passer godt sammen med farverne på de gamle huse omkring Køge Torv.
Midt mellem husene ligger et fint lille torv med hyggelige spisesteder og forskellige forretninger. På solskinsdage er torvet med den skønne udsigt over Køge Å et yndet sted at sidde og spise. Langs åen løber en sti, hvor du til fods eller på cykel kan komme op til den gamle bydel. Du kan også vælge at krydse over åen fra torvebyen til det gamle pakhus og den hyggelige gård, Torvet 19. Herfra kommer du direkte til Køge Torv.

Søndre Havn

Her er en bydel, som stadig er i rivende udvikling. Der står mange fine, velbevarede huse fra 1800-tallet samtidig med, at der bygges nye områder til med ny arkitektur og med fokus på oplevelser for både store og små.
Du kan for eksempel besøge den maritim legeplads, som indbyder til leg og aktivitet for hele familien i den nybyggede del af havneområdet. Mens du i selve inderhavnen kan gå på lækre restauranter, som ligger side om side i bygninger opført tilbage i 1800-tallet. Her er noget for en hver smag. Du kan for eksempel spise dig mæt i gourmetretter fra Italien, smagfuld sushi og gode traditionelle danske retter. Om sommeren er der udeservering med udsigt over vandet og en lille scene, hvor der afholdes mindre koncerter.

ANDRE OPLEVELSER DER LIGNER

KLAR TIL NYE OPLEVELSER?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev
Følg os på de sociale medier.

Gå ikke glip af begivenheder, aktiviteter og konkurrencer på vores online platforme